PREDNOST PLATFORM IN ORODIJ DIGITALNEGA MARKETINGA

By | 31. 8. 2021

V današnji objavi vam bomo predstavili prednosti platform in orodij digitalnega marketinga, še preden pa začnemo z razlaganjem, bi na kratko definirali, kaj digitalni marketing sploh je.

digitalni marketing

digitalni marketing

KAJ JE DIGITALNI MARKETING

Digitalni marketing je vsakršna aktivnost, ki se odvija na spletu prek različnih naprav, kot so mobilni telefoni, računalniki itn.

 

KJE DIGITALNI MARKETING IZVAJAMO

Digitalni marketing lahko izvajamo preko družbenih omrežij, vplivnežev – marketing vplivnežev, email-a – email marketing, PPC, SEO in drugih. Izjemno popularna sta v zadnjih letih postala tudi vsebinski marketing in pa pridružen marketing.

 

PREDNOSTI PLATFORM IN ORODIJ DIGITALNEGA MARKETINGA

Platforme in orodja digitalnega marketinga podjetjom in posameznikom, ki gradijo na osebni znamki, pomagajo dobiti uvid v njihove kampanje in celovitejši pogled na le-te.

Da pa do tega lahko pride, je potrebno slediti nekim smernicam s katerimi pride do ključnih sprememb, ki so potrebne za razvoj.

digitalni marketing

digitalni marketing

KLJUČNE SMERNICE

Kjučnih smernic ni veliko, so pa široke v pojmu, zato je pomembno, da vsako podjetje ali posameznik, ki gradi na osebni znamki ve, kakšni so njegovi cilji.

Prvo je, da sledite in dodelite porabo. To pomeni, da je potrebno ugotoviti, kateri kanali imajo največjo prednost. Drugo je, da izberete prave oglase, ki spodbujajo konverzije. Kaj to pomeni je, da je potrebno razumeti, kateri oglasi in kateri kreativni elementi dobijo največ pozornosti s strani kupcev in publike. To nam na koncu pomaga razumeti, kaj je med ciljno publiko najbolj pozitivno in efektivno sprejeto. Tretja in zadnja točka pa je, da med sabo povežete kvalitativne in kvantitativne rezultate. To vam pomaga pri določanju ‘budgeta’ (stroškovnika) in nakoncu razumevanja odziva na kampanje.

 

Verjamemo, da se napisano mogoče sliši izjemno strokovno in naporno, vendar je za doseganje nabolj optimalnih rezultatov potrebna le predvsem velika mera strpnosti, priporočamo pa tudi obisk kakšnih delavnic ali tečajev digitalnega marketinga. Le-ta vam bo namreč še na najbolj praktičen in personaliziran način pomagala doseči cilje.