KATERE SO NAJVEČJE PREDNOSTI IN SLABOSTI, KI JIH PRINAŠA NAKUPOVANJE MESTNIH KOLES PREKO SPLETA?

By | 25. 7. 2022

Tudi vi načrtujete nakup mestnih koles kar preko spleta?

Nakupovanje preko spleta je čedalje bolj priljubljeno, še posebej v zadnjem času pa se ga poslužuje vse več ljudi. Verjetno ste opazili, da lahko danes na spletu kupimo že skoraj praktično karkoli si želimo, od telefona in letalskih vozovnic, do avtomobila in celo stanovanja ali hiše. Toda ali ste vedeli, da lahko na spletu opravite tudi nakup mestnih koles?

Ravno spletni nakup mestnih koles je tema našega današnjega prispevka, katerega bomo začeli s prednostmi tovrstnega nakupovanja, v nadaljevanju pa bomo pojasnili še pomembne slabosti. Naš namen torej ni prepričevanje k nakupu ali nenakupu mestnih koles preko spleta, temveč zgolj podrobnejša predstavitev, sprejetje končne odločitve pa tako v celoti prepuščamo vam.

Nakup ustreznih mestnih koles je izrednega pomena, zato zahteva globok in temeljit razmislek

Mestnih koles navadno vsaj večina ne menja ravno pogosto, saj to preprosto ni potrebno, takšno početje pa ne bi bilo smiselno z okoljevarstvenega, še manj pa s finančnega vidika. Navedeno še posebej velja v primeru, če si lastite električna mestna kolesa, kar bi znalo predstavljati zajeten zalogaj za vaš družinski proračun.

Mestna kolesa vam lahko zaradi kakovostnih materialov in sodobnih postopkov izdelave ob ustreznem vzdrževanju in pravilnem shranjevanju zvesto služijo vrsto let, običajno pa jih zamenjamo takrat;

  • ko pride do večje okvare ali poškodbe in se strošek popravila glede na vrednost samega kolesa ne bi splačal,
  • ko bi lahko bila zaradi obrabe ogrožena naša varnost med kolesarjenjem ali
  • ko nas preprosto navdušijo nova mestna kolesa, ki so prišla na trg in si želimo zamenjati svoja stara.

V skladu s tem se nam zdi prav poudariti izreden pomen samega nakupa, saj je potrebno poiskati takšna mestna kolesa, ki bodo povsem ustrezala vsem vašim potrebam in željam. V kolikor tudi sami načrtujete nakup mestnih koles preko spleta, vas bo prispevek, ki je pred vami, nedvomno še kako zanimal.

Nakup ženskega kolesa lahko s pomočjo spleta opravite kar iz udobja domačega kavča

Ena izmed največjih prednosti, ki jih prinaša nakupovanje ženskega kolesa preko spleta, je nedvomno dejstvo, da lahko nakup opravite kar iz udobja domačega kavča. Ravno zaradi tega se največ ljudi za nakup ženskega kolesa preko spleta tudi odloči, saj ni potrebno nikamor iti, vse kar potrebujete pa je zgolj dostop do svetovnega spleta, najsi bo to iz pametnega telefona, tabličnega ali prenosnega računalnika.

Nakup ženskega kolesa je tako povsem enostaven, še posebej dobro rešitev pa predstavlja za vse tiste, ki prihajate iz bolj oddaljenih krajev Slovenije in bi se morali do najbližje kolesarske trgovine voziti več ur. Zahvaljujoč spletu je žensko kolo enako dostopno za vsakogar, tudi največje razdalje pa že dolgo niso več niti najmanjša ovira za nakup.

Vaša naloga je zgolj to, da izberete žensko kolo, ki vam najbolj ustrezajo, oddate naročilo v spletni trgovini, v najkrajšem možnem času pa vam ga bo dostavna služba pripeljala vse do vašega domačega naslova.

Po zaslugi spleta lahko imate med nakupovanjem celotno ponudbo ženskih koles prikazano na enem samem mestu

Poleg tega, da lahko nakup ženskega kolesa opravite kar od doma, boste imeli tako celotno ponudbo prikazano kar na enem samem mestu. S tem boste lahko hitro primerjali tako cene, kot tudi lastnosti posameznega ženskega kolesa, kar vam bo nedvomno v veliko pomoč pri odločanju za nakup.

Veliko večja preglednost med nakupovanjem ženskega kolesa je izjemno pomemben adut pri uporabi spleta, katero je vsekakor potrebno vzeti v zakup. Nakup ženskega kolesa v spletni trgovini je enostaven in kot že rečeno, nemalokrat tudi veliko hitrejši, saj boste lahko v primeru dvoma z lahkoto naredili primerjavo med dvema ali več modeli in se tako tudi lažje odločili.

Nakup e koles v spletni trgovini vam bo prihranil predvsem veliko časa, pa tudi številne skrbi in nepotreben stres

Sodobno življenje narekuje in od slehernega posameznika pravzaprav zahteva hiter tempo, prostega časa pa nam ne dopušča kaj dosti. Služba, otroci, družina in številne obveznosti lahko v naša življenja posežejo tako močno, da je že najti prost popoldan za odhod v kolesarsko trgovino in nakup e koles vse prej kakor enostavno.

V kolikor opravite nakup e koles preko spleta, vam bo prihranjenega ogromno časa, saj se vam ne bo potrebno odpraviti nikamor. Prav tako moramo opozoriti na dejstvo, da lahko nakup e koles preko spleta pravzaprav opravite kadarkoli in predvsem takrat, ko imate vi čas. Spletne trgovine namreč nimajo delovnega časa, odprte so 24 ur, 7 dni v tednu. Naročilo za e kolesa lahko oddate celo na nedeljo ali praznik, če imate takrat nekoliko več časa kakor običajno in bi vam to najbolj ustrezalo.

Nakupovanje e koles preko spleta je popolnoma sproščeno in ne povzroča nepotrebnih skrbi

S tem, ko boste opravili nakup e koles preko spleta, se boste izognili dolgim vrstam, kar je še posebej dobrodošlo v predprazničnem času, ko je tudi v kolesarskih trgovinah veliko večja gneča. V spletni trgovini bo namreč vaše naročilo e koles oddano takoj, ko boste to sami želeli.

Dolgim vrstam se ne boste izognili samo med samim nakupovanjem e koles, temveč vam bo prihranjeno tudi čakanje v nepreglednih zastojih, ki lahko nastanejo na cestah med potjo do kolesarske trgovine. Prav tako se vam ne bo potrebno ukvarjati z iskanjem prostega parkirnega mesta, kar je zgolj eden izmed razlogov, da je nakup e koles preko spleta neprimerljivo bolj sproščen, manj stresen, obenem pa vam prihrani številne nepotrebne skrbi.

 

Mestnih koles NewBike v primeru nakupa preko spleta ne morete otipati, premeriti ali preizkusiti

Zgoraj smo podrobneje predstavili nekatere največje prednosti nakupovanja koles preko spleta, v nadaljevanju pa bomo nekaj besed namenili tudi opozorilu na določene slabosti tovrstnega nakupovanja, natančneje v zvezi z nakupom mestnih koles NewBike.

Čeprav smo se potrudili zajeti čim bolj kakovostne in stvarne fotografije, se lahko mestna kolesa NewBike brez vsakega dvoma razlikujejo v živo in kot so prikazana v spletni trgovini. Barvni odtenek določenega modela, ki vas na spletu morda ni najbolj pritegnil, vas lahko v živo naravnost navduši in povsem prevzame. Seveda navedeno velja tudi v obratni smeri, saj dopuščamo možnost, da naročeni model ne bo izpolnil vseh vaših pričakovanj.

Težava se lahko pojavi tudi v samem opisu mestnih koles NewBike v spletni trgovini, ki je lahko kljub našemu trudu in prizadevanju pri pisanju pomanjkljiv in v njem ne boste našli vseh informacij, ki bi vas utegnile zanimati. V kolikor si boste mestna kolesa NewBike ogledali v živo, boste lahko o njih izvedeli več, kot je mogoče zapisati v še tako dolgem in podrobnem opisu na spletu, v veliko pomoč pa vam bodo zagotovo tudi naši prijazni prodajni svetovalci.

Morda tudi največja slabost nakupa mestnih koles NewBike preko spleta je v tem, da jih ne morete preizkusiti na testni vožnji

Mestnih koles NewBike pri nakupu preko spleta ne morete otipati in tako izvedeti, če vam ustreza trdota kolesarskega sedeža in krmilnih ročic. Prav tako jih ne morete premeriti, zato bo pri odločanju za pravo velikost okvirja potrebne kar nekaj iznajdljivosti. Seveda je na spletu na v ta namen na voljo ogromno različnih tabel s priporočenimi velikostmi, toda vsemu navkljub so to kot že ime pove zgolj priporočila, zato se lahko zgodi, da vam velikost ne bo ustrezala.

Največja slabost nakupa mestnih koles NewBike preko spleta pa je po našem mnenju v tem, da jih ne morete preizkusiti na testni vožnji in se tako prepričati, če ste zadovoljni z občutkom med kolesarjenjem, položajem sedenja in voznimi lastnostmi. Zagotovo si ne želite, da bi že po nekaj dneh lastništva mestnih koles NewBike prišli do spoznanja, da vam izbrani model ne odgovarja. Zadovoljstvo in užitek med vožnjo sta namreč izrednega pomena, da se boste vsakokrat podali kolesarit veseli, srečni in z nasmeškom na obrazu.

Nakup mestnih koles preko spleta lahko za razliko od fizičnega obiska kolesarske trgovine Ljubljana hitro postane zapleten, dolg in drag proces

V nadaljevanju bomo opozorili na določene slabosti, katerih se pri spletnem nakupovanju koles vsaj večina po naši ocena ne zaveda dovolj.

Ena izmed takšnih je prav gotovo visoka nabavna cena. K fizičnemu nakupu koles v kolesarski trgovini Ljubljana nas velikokrat odvrnejo nekoliko višje cene, kakor veljajo v spletnih trgovinah. Kolesa so na spletu res cenejša, toda k tem znesku ne smemo pozabiti prišteti še stroškov dostave, ki lahko predstavljajo kar zajetno vsoto. V primeru, da boste kolo kupili v kolesarski trgovini Ljubljana, bodo stroški goriva še vedno občutno nižji, kot bi vas stala poštnina tako velikega in težkega paketa.

Uveljavljanje reklamacije ali vračilo v kolesarski trgovini Ljubljana je hitro in enostavno. Preko spleta pa vse prej kot to!

V primeru, da boste morali uveljavljati garancijo ali se boste morda odločili celo za vračilo, lahko to v kolesarski trgovini Ljubljana storite hitro in enostavno. Pri nakupu preko spleta pa bo to od vas zahtevalo obilo komunikacije s prodajalcem, ponovno boste morali plačati stroške poštnine in v nekaterih primerih tudi stroške vodenja postopka. Če ste kolo kupili v tujini, je k vsem tem potrebno dodati še plačilo carine, pa tudi sam proces se lahko hitro zelo razvleče.

Pri nakupu koles v kolesarski trgovini Ljubljana vseh navedenih težav zagotovljeno preprosto ne boste imeli!