Iščete dobro ceno lektoriranja besedil? Od 1,2 eur naprej….

By | 23. 2. 2018

Spodaj, smo v blog zapisu, pripravili nekaj koristnih in praktičnih nasvetov, za vse tiste, ki vas zanima lektoriranje besedil in prvenstveno preverjate ceno lektoriranja različnih besedil, pri različnih ponudnikih.

Če boste prebrali spodnji zapis, boste prišli do napotkov, kako enostavno do najugodnejše cene za lektoriranje vašega besedila in sicer ne glede na to, če iščete ceno lektoriranja na posamezno stran, ceno lektoriranja glede na kraj vašega bivališča ali glede na vrsto besedila.youtube

Kakšna je povprečna cela lektoriranja na stran?

Kakovostno in cenovno ugodno lektoriranje lahko najprej na internetu ali drugod iščete tako, da poiščete lektorja, ki lektorira različna besedila, ceno pa določi glede na posamezno stran besedila. Nekateri ponudniki ceno lektoriranja na stran, postavijo že od 1€ in pol za eno stran, seveda pa je malenkost drugače od lektorja do lektorja. Pri priznanih lektorjih in agencijah majo ceno lektoriranja na stran določeno tudi v povezavi z skupino jezikov (1 skupina jezikov so ponavadi najpogostejši jeziki angleščine, nemščine, italijanščine, hrvaščine, ipd…).

Tako je npr. zastavljena cena lektoriranja tudi pri Jezikovni Agenciji, ki velja za eno izmed slovenskih vodilnih agencij, ki zraven lektoriranja, ponuja še sodno prevajanje, tolmačenje in drugo.

Kakšna je cena lektoriranja glede na vrsto besedila (diplomske naloge, besedila za facebook, instagram,…)?

Besedila, ki jih je potrebno lektorirati, so seveda med seboj, zelo različna. Največkrat se za stranke zanimajo za lektoriranje diplomskih nalog, v zadnjem času pa je v porastu tudi vedno več povpraševanj po lektoriranju spletnih besedil, npr. na Instagram, YouTube, Facebook, itd…

Ugodna cena lektoriranja npr. diplomskih nalog in cenik le teh, je pogosto razdeljen na lektoriranja strokovnih besedil, hitro lektoriranje in klasično lektoriranje diplomske naloge. Pri diplomskih nalogah se cenik lektoriranja pri različnih ponudnikih, začne že od 1,3€ na 1500 znakov, različni ponudniki pa v to ceno vključijo tudi prevod povzetka diplomske naloge v angleški jezik.

Pri preverjanju cenikov za lektoriranje diplomskih nalog, bodite pozorni ali je objavljen cenik, še vedno aktualen.

O cenah lektoriranja lahko povprašate tudi na JezikovniSloveniji (1).

Kakšen je cenik lektoriranja glede na kraj (Ljubljana, Maribor, Koper,…)?

Seveda se cenik lektoriranja pri različnih ponudnikih spreminja tudi glede na kraj bivanja od kod prihajate.

V Mariboru in okolici Maribora se cenik lektoriranja začne pri cca. 1,2€ na stran (odvisno od vrste besedila; diplomska naloga, preprosta marketinška besedila,…), bolj znani ponudniki lektoriranja v Mariboru pa so vstopi, megamoment, digitpen, itd…

V Ljubljani in okolici Ljubljane se cena lektoriranja lahko pri nekaterih ponudnikih tudi nekoliko dvigne, a je hitrost lektoriranja pri njih, pogosto pomembnejši faktor kot sam cenik lektorstva. Do ugodnega lektoriranja na Ljubljanskem koncu pridete že v nekaj urah, precej lektorjev iz Ljubljane, pa zraven lektoriranja opravlja še oblikovanje, tisk in vezavo diplomskih nalog in drugih besedil.

Oznake: lektoriranje besedil cena