Stenska obloga za kuhinjo – vodnik za izbiro prave stenske obloge

By | 13. 1. 2020

Kuhinja je “zatočišče” vsakega kuharja. Pa naj gre za domačega ali zaposlenega. Kuhar je tisti, ki ustvarja in oblikuje obroke za svojo družino. Vsaka kuhinja je edinstvena v dizajnu, funkcionalnosti in barvi. Da bo kuhinja takšna, kot si jo želite in bo imela nekaj osebnega pridiha, poskrbi skrbno izbrana stenska obloga za kuhinjo. Ob številnih možnostih na trgu, smo pripravili vodnik za izbiro prave stenske obloge:

Stenska obloga za kuhinjo, izdelana iz keramičnih ploščic

Stare, a dobre, keramične ploščice so eden najstarejših načinov za zaščito stene vaše kuhinje. Na voljo so v različnih velikostih, barvah in slogih, ki ustrezajo praktično vsem potrebam. Stenska obloga za kuhinjo iz keramičnih ploščic je enostavna za vzdrževanje in namestitev – čeprav priporočamo, da jo namesti profesionalec.

Lesena stenska obloga za kuhinjo

Za resničen občutek narave v svoji kuhinji, lahko za zaščito stene, uporabite les in izkoristite njegove zaščitne lastnosti. Upoštevajte, da je les naraven material in ni primeren za kuhinje s plinsko kuhalno ploščo, saj je zelo vnetljiv.

Naravni kamen

Če se v svoji kuhinji želite počutiti, kot da ste na “Mediteranu” , bo naravni kamen dal videz, občutek in globino, ki jo iščete. Zaradi svoje naravne odpornosti na toploto in vlago, se že stoletja uporablja tudi za obdelavo sten v kuhinjah. Naravni odtenki poskrbijo za odličen videz, obenem pa skrivajo tudi vse majhne detajle in napake. Naravni kamen je zelo enostaven za vzdrževanje. Kamen sicer ni med najcenejšimi izdelki, s katerim lahko obdelate steno v kuhinji, vendar pa, s pravilno osvetlitvijo, resnično poživi vašo kuhinjo.

Laminat

Najcenejša možnost za zaščito stene v kuhinji, je laminat. Na voljo je v ogromni paleti barv, stilov in vzorcev. Je enostaven za uporabo in namestitev. Barvo laminata lahko prilagodite stavbnemu pohištvu (oknom in vratom) ter barvi oz. vzorcu kuhinjskih omaric, da bo vaša kuhinja videti brezhibna.

Laminat je odličen za vlažna območja.

Steklena stenska obloga za kuhinjo

Kuhinjsko steklo je daleč najbolj vsestranska in tudi najbolj higienska izbira. Steklo je na voljo v vseh barvah, oblikah in v dizajnih, za katere verjetno še niste niti slišali. Lahko je vzorčasto ali enobarvno, lahko pa kuhinjsko steklo obogatite s sliko svoje najljubše destinacije ali s kolažem svoje družine.

Steklo je v resnici tako vsestransko, da si lahko, brez strahu, da bi steno uničile maščobe, ustvarite videz opeke.

Kovinska stenska obloga

Kovina daje eleganten in drugačen videz vsaki kuhinji. Je izredno tanka in jo je enostavno čistiti.

Ob tolikih možnostih je zagotovo težko izbrati pravo. Pri Steklarstvu Breg vas bodo zagotovo znali prepričati in dokazati, zakaj bi morala biti na steno v vaši kuhinji nameščena steklena stenska obloga. Ponudili vam bodo katalog, iz katerega boste lahko izbrali barvo oz. vzorec stenske obloge, opravili brezplačne izmere in namestili vaše novo kuhinjsko steklo.

Koristno branje: Vgradni kamini za dnevne sobe