Vgradni kamini za dnevne sobe… Kako financirati nakup, na kaj paziti pri vgradnji?

By | 28. 5. 2019

Vgradni kamini za dnevne sobe in kaminski vložki so najbolj prodajni program v ponudbi. Velik in pester izbor vgradnih kaminov različnih oblik in velikosti. Izbirajte med kamini čelne zasteklitve, L zasteklitve, polkrožne zasteklitve, prizmatične zasteklitve, tristranske zasteklitve in tunelske zasteklitve.

Velika izbira vgradnih kaminov na drva je tudi za centralni sistem ogrevanja, sistem za izpihovanje toplega zraka v druge prostore ali samo naravno konvekcijo.Večina modelov kaminskih vložkov na drva ima možnost pod dodatno opremo opremiti kamin tudi s turbinskim ventilatorjem.

vgradni kamini

Vgradni kamini oziroma kaminski vložki so lahko ugodna in zelo funkcionalna rešitev za ogrevanje prostora. Seveda pa je tu še en pomemben razlog, zakaj izbrati vgradni oziroma notranji kamin. Vsak kamin pričara tudi prav posebno vzdušje. V vaš dom prinese toplino in domačnost, obenem pa lahko poskrbi tudi za posebne romantične trenutke.

Vgradni kamini za dnevne sobe ….. na kaj biti pozoren najprej?

Vgradni kamin je zagotovo ena tistih investicij, ki si zasluži posebno pozornost. Ne glede na to, ali vas zanima predvsem klasični vgradni kamini ali katera izmed drugih možnosti (npr. notranji kotni kamini – s pečico ali brez), mora biti izbira premišljena. Najprej moramo seveda upoštevati dani prostor, ki ga imamo na voljo za vgradni kamin. Kadar prostora ni veliko, so lahko na primer dobra rešitev kotni kamini. Cenik vsekakor ne bi smel biti edino, na podlagi česar izbirate kaminski vložek. Tudi za vgradni kamin velja, da si večina kupcev želi poiskati najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Da pa bi bilo to mogoče, morate najti pravega ponudnika, ki se ukvarja z notranjimi kamini.

Prostor, kamor nameravate postaviti vgradni kamin, mora imeti torej najmanj eno okno. To so torej osnovni dejavniki, na katere moramo biti pozorni, ko načrtujemo vgradnjo. Seveda pa so tu še navidezne malenkosti, povezane z vgradnimi kamini, ki se lahko hitro spregledajo. Ker je nemogoče pričakovati, da bi kupci poznali vse podrobnosti, povezane z vgradnimi kamini. svetujemo, da se obrnete na pravega in izkušenega mojstra.

Ko se vgradni kamin umesti v prostor, v katerem je nameščena talna obloga, ki ni odporna na visoke temperature in žerjavico, ki nam lahko po nesreči pade iz kamina, je potrebno pravočasno razmisliti tudi o tem. V teh primerih se lahko pred kamin namesti tudi zaščitno steklo, kot je to prikazano na fotografiji. Gre za stekleno ploščo v poljubni obliki in dimenziji, lahko pa tudi v poljubno izbranem barvnem odtenku. Takšno zaščitno steklo se, zaradi boljše odpornosti in večje varnosti, izdela iz kaljenega stekla, ki se ga uporablja tudi za steklena vrata, steklene tuš kabine in nenazadnje tudi za steklene stenske obloge v kuhinji.

Na kaj biti pozoren, če želimo imeti vgradni kamin v dnevni sobi?

Za največ interesentov za vgradne kamine je najbolj zanimiva vgradnja le teh, v dnevne prostore in dnevne sobe. Glede na to, da imamo vsi lastniki dnevnih sob, le te, površinsko gledano zelo različno velike, je predvsem pomembno, da v dnevni prostor vgradite kamin, ki je ustrezno velik, glede na kvadraturo in kubikažo dnevne sobe. Zraven tega pa upoštevajte tudi ali je dnevni prostor odprt in prehoden ter se nadaljuje v druge prostore (npr. v predprostor) ali gre za zaprto dnevno sobo.

Največkrat se v dnevni sobi kamin vgradi v sredino dnevnega prostora, nemalo vgradnih kaminov pa preko napeljave omogoča, da se toplota kamina, razpelje po ceveh, tudi v ostale prostore po stanovanju oz. hiši.

Kamin v dnevni sobi vgradimo vstran od lesenih dnevnih regalov, ponavadi v nasprotni kot osrednjega sedišča dnevne sobe oz. v nasprotni kot prostora, kjer je postavljena sedežna garnitura.

Moderne dnevne sobe, ki so polne nizkih dnevnih regalov in stenskih regalov, ki se držijo drug drugega, opremimo z vgradnimi kamini, ki stilsko, estetsko, barno sovpadajo s pohištvom v dnevni sobi, za slednje pa so najbolj primerne lesne barve in domači, naravni toni pohištva.

Postavitev kamina v dnevni sobi ni smiselna tudi v bližini, ne samo sedežne garniture (zaradi direktne toplote, ki lahko vpliva na material sedežne garniture), enako pa kamina v dnevni prostor nima smisla vgraditi na sredino dnevne sobe, kjer imamo namen postaviti osrednjo mizico za dnevno sobo.

Klubske mizice za dnevne sobe so namenjene pogostitvi, odlaganju hrane in pijače, ko pa nimamo gostov, pa nanje odlagamo dnevne reči, daljinske upravljalnike, dnevno časopisje in elektronske mobilne naprave. V kolikor je klubska mizica postavljena v bližino kamina, bo slednje rezultiralo v njeni neuporabnosti saj bo prostor, spet zaradi direktne toplote iz kamina, preprosto prevroč in s tem neuporaben za zgoraj naštete namene.

kaminski vložki

Na kaj paziti pri financiranju in nakupu vgradnega kamina na obroke (z gotovinskim kreditom)?

Ena izmed najbolj enostavnih poti do lastnega vgradnega kamina, če nimate na voljo finančnih sredstev za nakup in vgradnjo kamina, v celoti, je financiranje vgradnega kamina s pomočjo hitrega gotovinskega kredita. Prednost gotovinskega kredita pri vgradnji kamina je v tem, da izplačana sredstva od banke, dobite na svoj račun, s čimer pa lahko pokrijete tako nakup kamina, kot tudi plačate mojstru za njegovo vgradnjo. Hkrati vam pri najemu hitrega gotovinskega kredita banka (vsaj pri Abanki je tako) ni potrebno izpolnjevati kreditne dokumentacije, obenem pa je ni potrebno izpolnjevati pri kreditodajalcu. Bodite pozorni, da hitri kredit najamete pri banki, ki ponuja fiksno obrestno mero do konca poplačila kredita.